Belgische première wijndocu SOMM III

Organisation
Location
Cinema ZED
Andreas Vesaliusstraat 9 C
Leuven
geld Entrance fee
€ 8,50
Target audience
For everyone
Date
17 June 2019
17:30 - 19:00

Op 17 juni organiseren we, samen met onze partner Cinema ZED, de Belgische première van de wijndocu SOMM III. Deze film vertelt het spannende verhaal van topsommeliers en een historische proeverij van pinot noirs.

Het was 1976 toen Steven Spurrier een blinde wijnproeverij met chardonnay organiseerde in Parijs, het befaamde Judgment of Paris, waarbij tot ieders verbazing de Amerikaanse wijnen de Franse wijnen versloegen. SOMM III slaat hetzefde pad in, maar dan met pinot noir. In deze documentaire proeft Spurrier samen met wijncriticus Jancis Robinson en de invloedrijke sommelier Fred Dame de meest exclusieve wijnen. Ondertussen brengt Dustin Wilson de grootste blindproevers bij elkaar in New York voor een geheime proeverij die lijkt op het originele Judgment of Paris. Ze willen kijken of de beste pinot noirs overeind blijven tegen de beste Bourgondische wijnen. Ster van de film is Rajar Parr, zelf sommelier, maar ook wijnmaker met pinot noir op zijn Domaine de la Côte in Sta Rita Hills, Californië.

En ja, Rajat Parr zal aanwezig zijn bij de projectie van de documentaire. Convento biedt achteraf ook een glas pinot noir van Belgische makelijk aan, samen met wijnmaker Karel Henckens van Aldeneyck.

Tickets bij Cinema Zed.