Louis Roederer presenteert twee stille wijnen uit Champagne

Champagnemaker Louis Roederer kondigt aan dat het twee singe-vineyard stille wijnen lanceert, een pinot noir en een chardonnay, onder de appellatie Coteaux Champenois. De wijnen worden ‘Camille’ gelabeld.

Met de ‘Hommage à Camille’, wil het champagnehuis Louis Roederer "een andere uitdrukking van Champagneterroirs" bottelen.
De wijnen zijn Camille Charmont 2018, een 100% pinot noir uit Mareuil-sur-Aÿ, en Camille Volibarts 2018, een 100% chardonnay van historische wijnstokken in de lieu-dit van Volibarts in Le Mesnil-Sur-Oger.
Prijzen en details van de releasedatum voor de twee wijnen in beperkte oplage zijn nog niet beschikbaar.

Champagneweduwe

Camille was de intelligente weduwe die aan het roer stond van Louis Roederer van 1932 tot 1975 en het huis met succes door de bewogen tijden van de gesciedenis wist te leiden. Camille had veel sterke troeven in petto: wijnen uit de beste Champagne-terroirs, een verzameling crus die haar man Léon had verworven na de phylloxera-crisis. Deze uitzonderlijke percelen in Aÿ, Avize, Cramant, Le Mesnil-sur-Oger, Mareuil-sur-Aÿ en Cumières zijn tot op vandaag de schatkamers van de stijl van Louis Roederer.

De wijnen komen in een bijzonder beperkte oplage: van de chardonnay werden 2880 flessen gebotteld, van de pinot noir amper 1631 stuks.

De nieuwe Camille-reeks van Louis Roederer / foto Emmanuel Allaire - Roederer