Kris Van de Sompel algemeen directeur bij Wijndomein Oud Conynsbergh

Met de aanstelling van Kris Van de Sompel als algemeen directeur zet Wijndomein Oud Conynsbergh opnieuw een belangrijke stap in de verdere professionalisering van het domein. De ambitie is groot. Er zal zowel ingezet worden op verdere commercialisering, een uitbreiding van het assortiment en verregaande ontwikkeling van het wijntoerisme op het domein.

Lokale kwaliteitsproducten, geproduceerd met respect voor omgeving en natuur, doen het erg goed. Dat is niet enkel een Belgisch gegeven, het is een internationale trend. De klimatologische ontwikkelingen van de jongste jaren laten het ook toe om in België wijnen te maken met een eigen identiteit, gebaseerd op unieke terroirs.
Kris Van de Sompel: "De sterkte van Oud Conynsbergh zit hem in de aandacht voor al deze punten. Het is een jonge wijngaard die niet enkel groeit in aantal wijnranken, maar ook in kwaliteit. Het is een domein met een unieke terroir die de wijnmakers naar hun wijn kunnen vertalen. Het gaat goed met deze wijngaard. Op termijn kan Wijndomein Oud Conynsbergh uitgroeien tot een van de belangrijkste kwaliteitsproducenten van wijnen in België."

Internationale ambities

Wijndomein Oud Conynsbergh wil zijn wijnen beter bekend maken en verkopen op (inter)nationaal niveau, zowel bij de betere restaurants als bij een wijnminnend publiek.
Van de Sompel: "We hebben plannen voor een nieuwe cuverie en op termijn wordt de wijngaard uitgebreid tot 20ha. De interesse in Belgische wijnen neemt jaar na jaar toe. We verhogen de productie dus, met bijzondere aandacht voor biologische en biodynamische processen. We zullen ons verder toeleggen op de productie van kwaliteitsschuimwijnen met nadruk op de identiteit van het specifieke terroir van het wijndomein. Er is ook een belangrijke rol weggelegd voor de wijnshop in de molen van Boechout en verregaande ontwikkeling van het oenotoerisme. Het domein kan een heuse hotspot voor wijntrips worden."

Kirs Van de Sompel