WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Familie Van Malderen verkoopt Château Franc Mayne

03 February 2018

De familie Van Malderen, die fortuin maakte met de verkoop van de luierproducent Ontex, zet haar drie wijnkastelen in Bordeaux te koop. Een ervan, het domein van Franc Mayne, is intussen de deur uit. Dat meldt de krant De Tijd vandaag.

Read more

Veiling Sylvie’s omgedoopt tot Sylvie’s Wine Auctions

24 January 2018

Het Antwerpse wijnveilinghuis Sylvie’s heet voortaan ‘Sylvie’s Wine Auctions’. De naamswijziging was nodig om het huis internationaal beter te positioneren.

Read more

Gerd Brabant laat Vinikus & Lazarus los

23 January 2018

“Het was een moeilijke beslissing, maar na 18 jaar komt er een einde voor mij bij Vinikus & Lazarus. Van wat ooit als student startte in de kelder van mijn ouders en uitgroeide tot iets wat ik nooit had kunnen dromen of hopen, neem ik afscheid. Vanaf mei zal Jeroen alleen verdergaan en zal Vinikus & Lazarus uitsluitend vanuit Linden worden gevoerd.”

Read more

Wijnproductie op laagste peil in meer dan halve eeuw

25 October 2017

De wereldwijde wijnproductie bedraagt dit jaar naar schatting 246,7 miljoen hectoliter. Dat is het laagste niveau in meer dan 50 jaar.

Read more

Jasper Van Papeghem is beste Belgische sommelier

17 October 2017

Jasper Van Papeghem (38) van tweesterrenzaak De Jonkman in Brugge is verkozen tot de beste sommelier van België.

Read more

Slecht weer keldert Europese wijnproductie

06 October 2017

Een droge zomer en hagel en vorst in het voorjaar hebben ertoe geleid dat de Europese druivenoogst dit jaar stevig tegenvalt.

Read more

Megavino 2017 zet Bulgarije op de proeftafel

05 October 2017

Frankrijk, Spanje, Italië, minder voor de hand liggende landen als Oostenrijk en Libanon, of het verre Californië, allemaal waren ze al gastland in het 19-jarig bestaan van de grootste wijnbeurs in de Benelux. Maar een land uit het voormalige oostblok? Dat ontbrak nog op het ondertussen rijk gevulde lijstje. Met Bulgarije wordt niet alleen dat gat opgevuld maar weet Megavino ook het snelst groeiende land uit dat voormalige oostblok te strikken.

Read more

Jean-Marie Guffens Belgian Wine Personality of the Year

16 September 2017

De Limburgse wijnmaker-in-Frankrijk Jean-Marie Guffens krijgt de Trofee Belgian Wine Personality of the Year. Deze trofee wordt voor de 8ste keer uitgereikt door Vinopres, uitgever van DM.Vino en Essentielle.Vino.

Read more

Kristel Balcaen wint Belgische finale van champagneconcours

13 September 2017

De Belgische finale van de elfde editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, werd vandaag gewonnen door Kristel Balcaen.

Read more

Wijndomein Oud Conynsbergh stelt eerste cuvée voor

03 September 2017

Op zondag 3 september stelde Wijndomein Oud Conynsbergh zijn allereerste cuvée voor. 1686 flessen witte wijn Auxerrois Cuvée Natuur en Auxerrois werden gebotteld.

Read more