WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Slecht weer keldert Europese wijnproductie

06 October 2017

Een droge zomer en hagel en vorst in het voorjaar hebben ertoe geleid dat de Europese druivenoogst dit jaar stevig tegenvalt.

Read more

Megavino 2017 zet Bulgarije op de proeftafel

05 October 2017

Frankrijk, Spanje, Italië, minder voor de hand liggende landen als Oostenrijk en Libanon, of het verre Californië, allemaal waren ze al gastland in het 19-jarig bestaan van de grootste wijnbeurs in de Benelux. Maar een land uit het voormalige oostblok? Dat ontbrak nog op het ondertussen rijk gevulde lijstje. Met Bulgarije wordt niet alleen dat gat opgevuld maar weet Megavino ook het snelst groeiende land uit dat voormalige oostblok te strikken.

Read more

Jean-Marie Guffens Belgian Wine Personality of the Year

16 September 2017

De Limburgse wijnmaker-in-Frankrijk Jean-Marie Guffens krijgt de Trofee Belgian Wine Personality of the Year. Deze trofee wordt voor de 8ste keer uitgereikt door Vinopres, uitgever van DM.Vino en Essentielle.Vino.

Read more

Kristel Balcaen wint Belgische finale van champagneconcours

13 September 2017

De Belgische finale van de elfde editie van de Europese wedstrijd van de Champagne-Ambassadeurs, een initiatief van het Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne, werd vandaag gewonnen door Kristel Balcaen.

Read more

Wijndomein Oud Conynsbergh stelt eerste cuvée voor

03 September 2017

Op zondag 3 september stelde Wijndomein Oud Conynsbergh zijn allereerste cuvée voor. 1686 flessen witte wijn Auxerrois Cuvée Natuur en Auxerrois werden gebotteld.

Read more

Wijnbar Dito in Hasselt is beste plek om Ruedawijnen te proeven

28 August 2017

Voor de tweede jaar op rij is DITO verkozen tot beste “Ruedabar” in Vlaanderen. DITO krijgt hierdoor officieel de titel van “My Favourite Rueda Summer hotspot” toegekend, wat ook de naam is van de wedstrijd in Vlaanderen.  Meer dan 25 vestigingen namen dit jaar deel aan deze challenge.

Read more

Château Neercanne vernietigt ondrinkbare kwaliteitswijnen

23 August 2017

De wijnkelders in de oude grottengangen aan sterrenzaak Château Neercanne in Maastricht zijn leeg. Meer dan 10.000 flessen kwaliteitswijn zijn vernietigd na de aangestoken hooibrand in de mergelgrotten op 19 juli in Riemst.

Read more

Phélan Ségur in Vlaamse handen

20 August 2017

Philippe Van de Vyvere, de man achter havenholding SeaInvest en kasteelheer van Vinderhoute, heeft het Franse wijndomein Phélan Ségur gekocht. Met de transactie zouden verschillende tientallen miljoenen euro gemoeid zijn. Dat meldt de krant De Tijd.

Read more

Mergelbrand vernielt wijnvoorraad Château Neercanne

22 July 2017

De brand die sinds donderdagavond in de mergelgrotten in Kanne woedt, heeft desastreuze gevolgen voor de authentieke mergelgroeve en voor het sterrenrestaurant Château Neercanne in Maastricht. De keuken, voorraadkelder en feestgrot van de zaak kunnen niet meer worden gebruikt. De schade overstijgt de 200.000 euro.

Read more

Michelin koopt 40 procent van The Wine Advocate

06 July 2017

Michelingids koopt 40 procent van The Wine Advocate. De zakenkrant De Tijd schetst het portret van de bekendste hoofdredacteur-wijnrecensent ter wereld, Robert Parker.

Read more