WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

ProWein 2020 in Düsseldorf afgelast

29 February 2020

Beursorganisator Messe Düsseldorf last de editie 2020 van de wijnbeurs ProWein af. Aanleiding is de coronacrisis en de maatregelen die de Duitse overheid terzake oplegt. De nieuwe beursdata verschuiven meteen naar 2021, van 21 tot 23 maart.

Read more

Nieuw klassement voor Cru Bourgeois du Médoc

20 February 2020

Het nieuwe klassement van dr Cru Bourgeois du Médoc rangschikt vanaf vandaag de laureaten voortaan voor 5 jaar in drie categorieën: Cru Bourgeois, Cru Bourgeois Supérieur en Cru Bourgeois Exceptionnel.

Read more

Bordeaux is trots, blij én voorzichtig

18 February 2020

De Grands Crus van Bordeaux wrijven zich in de handen om hun stijgende export. Maar tegelijk is er bezorgdheid over een krimpende markt in Groot-China en de Verenigde Staten. In de USA werden de loodzware extra taksen van 25 procent op Franse wijnen zopas met zes maanden verlengd. Ronan Laborde, voorzitter van de Union des Grands Crus, gaf cijfers en toelichting op een persconferentie in Brussel.

Read more

Zes Belgische restaurants halen Wine Spectator Award

12 July 2019

Het gerenommeerde Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator heeft zijn Restaurant Awards uitgereikt. Met de prijzen bekroont de jury 3791 restaurants met uitstekende wijnkaart. Ook zes Vlaamse zaken mogen een jaar lang uitpakken met hun nominatie.

Read more

RP Pinot Noir 2016 By Farr wint The Judgement of Leuven

22 June 2019

Convento Winebistro in Leuven hield een erg bijzondere blinde proeverij: tien pinot noirs uit de hele wereld werden er geproefd door een panel met sommeliers, wijnadepten èn als bijzondere gast Rajat Parr, de Amerikaanse sommelier, auteur van ‘The Sommelier’s Atlas of Taste’ en wijnmaker in Californië.

Read more

Philippe Grafé is Belgian Wine Personality 2018

14 September 2018

Philippe Grafé, de visionair van de Belgische wijnbouw, is vandaag in Brugge Belgian Wine Personality 2018 geworden. Grave is de man die ‘foert’ zei tegen zijn pensioen en zijn laatste spaarcenten in wijnstokken investeerde: 10 hectare vol hybride wijnstokken, waarvan niemand wist of ze ooit wat zouden opbrengen.

Read more

Pieter Fraeyman wordt Sommelier of the Year 2018

14 March 2018

Pieter Fraeyman van restaurant Vinto in Kruishoutem werd zopas Sommelier of the Year 2018.

Read more

Mergelland krijgt BOB van Europa

16 February 2018

De Europese commissie heeft wijn uit het Limburgse Mergelland een beschermde status verleend.

Read more

Belg kocht meer Franse wijn in 2017

15 February 2018

De Franse wijnhuizen hebben vorig jaar 1,8 procent meer wijn uitgevoerd naar België, blijkt uit cijfers van de federatie
van Franse exporteurs van wijn en sterkedrank (FEVS).

Read more

Belg kocht meer Franse wijn in 2017

15 February 2018

De Franse wijnhuizen hebben vorig jaar 1,8 procent meer wijn uitgevoerd naar België, blijkt uit cijfers van de federatie
van Franse exporteurs van wijn en sterkedrank (FEVS).

Read more