WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Zeldzame ‘Grand Constance 1821’ afgehamerd op € 25.000

27 May 2021

Een 200 jaar oude ‘unicorn’-fles van de geroemde zoete wijn die oorspronkelijk bestemd was voor de gevangenis van Napoleon Bonaparte, heeft een slordige 25.000 euro opgeleverd bij de Cape Fine & Rare Wine Auction. Dat bericht Decanter op zijn website.

Read more

Wijnmaker iconische Pesquera overleden

26 May 2021

Alejandro Fernandez, de wijnmaker die een revolutie teweegbracht in de Spaanse regio Ribera del Duero met iconische wijn Pesquera, is overleden op 22 mei in Santander. Hij werd 88. Dat meldt het magazine WineSpectator op zijn website.

Read more

Culinair journalist Henri Wynants plotseling overleden

19 May 2021

Op zondag 16 mei 2021 is culinair journalist Henri Wynants overleden. Dat meldt het Horeca Magazine.

Read more

Château de Suronde 2018 met labels van kunstenaar Bram Kinsbergen

13 May 2021

Op het Château de Suronde van de Vlaamse Kathleen Van den Berghe, in het hart van de Quarts de Chaume Grand Cru-appellatie in Anjou in de Loirevallei, wordt het millésime 2018 gelanceerd. De bales van de nieuwe jaargang zijn van de hand van de jonge Antwerpse kunstenaar Bram Kinsbergen.

Read more

Vinopres lanceert eerste Gids van de Belgische Wijn

12 May 2021

Vinopres lanceert op het eind van de zomer de ‘Vino! Gids van de Belgische Wijn’. Producenten van Belgische wijn kunnen vanaf nu hun stalen opsturen.

Read more

Wijnmaker gezocht voor ‘Château Alden Biesen’

07 May 2021

De stad Bilzen is op zoek naar een ervaren wijnbouwer die vlakbij het domein van Alden Biesen een wijngaard wil opstarten. Aanbod: 4 hectaren goede Haspengouwse leem. Een eerste stap richting ‘Château Alden Biesen’? De krant Het Belang van Limburg bericht er vandaag over.

Read more

Franse wijnproevers vragen voorrang bij inenting

26 April 2021

Veel Franse wijnprofessionals hebben door corona geen reuk en smaak meer. De branche wil nu voorrang bij vaccinaties, schrijft de Nederlandse krant Trouw vandaag.

Read more

Pio Boffa (Pio Cesare) overleden aan Covid-19

19 April 2021

Pio Boffa, de grote man van de wijnmakerij Pio Cesare in Piemonte in Italië, stierf dit weekend na een gevecht van twee weken met COVID-19. Hij was 66. Day meldt de website van Wine Spectator.

Read more

Wijnhandelaar John Monard riskeert twee jaar cel voor put van 40 miljoen euro

13 April 2021

John Monard (74), zaakvoerder van de failliete Wijnmakelaarsunie in Diepenbeek, hangt twee jaar cel boven het hoofd. Hij knoeide met de boekhouding om zijn levenswerk te redden en liet een put van ruim 40 miljoen euro achter. Dat bericht Het Belang van Limburg.

Read more

Wijndomein Monteberg viert kwarteeuw

09 April 2021

Vijfentwintig jaar geleden, op 1 april 1996, plantte Jean-Pierre Six de eerste druivenrank op de weide van zijn woning aan de Smijterstraat in Dranouter. Op 1 april 2021 werd deze verjaardag gevierd met een fles ‘25 jaar Montebergwijn’. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen.

Read more